4 agosto, 2020 Roger Vall

Vall contribueix en el projecte ITER amb la seva nau MAXISPACE

VALL contribueix en el projecte ITER amb la seva nau MAXISPACE: ITER és el projecte energètic més ambiciós del món, en aquest moment. Un projecte que els països europeus comparteixen amb altres sis països de tot el món, i que es desenvolupa en Cadarache, França.

El projecte ITER pretén replicar el procés de fusió nuclear que es produeix en les estrelles per a generar energia. Una manera neta, segur i inesgotable de produir electricitat, que desplaçaria als combustibles fòssils i ens permetria oblidar-nos de les deixalles radioactives.

Vall contribueix en el projecte ITER amb la seva nau MAXISPACE

Col·laboració amb Dalkia

Tots els països participants han col·laborat amb aportacions materials, tant en la preparació del terreny, les infraestructures o la fabricació de les peces que conformaran l’enorme reactor. És en aquesta última àrea, en la fabricació del reactor tipus tokamak, on Espanya ha col·laborat. No obstant això, en VALL hem tingut l’honor de col·laborar en el projecte de la mà de Dalkia, l’empresa francesa responsable de la Gestió d’Energia i Instal·lacions del projecte ITER.

Enguany, 2020, és el triat per a iniciar l’assemblatge del reactor. Les peces i els materials arriben a Cadarache des de tots els racons del món. I aquí s’emmagatzemen, es gestionen i es redistribueixen per tot el complex, per a començar la fase més delicada del gran projecte.

banner-MaxiSpace

MAXISPACE per a ús logístic, de magatzematge i, fins i tot, treballs de mineria.

En aquesta situació, la labor de VALL ha consistit a crear una nau MAXISPACE per a ús logístic, de magatzematge i, fins i tot, treballs de mineria que poguessin requerir-se. La nau compta amb 38 metres d’ample, 35 de llarg i 12 d’altura lateral. I el seu element més significatiu és la mega porta de 30 metres d’ample que confereix a la construcció una enorme versatilitat d’ús.

La millor opció, MAXISPACE

La zona triada per al desenvolupament del projecte ITER és una zona amb gran estabilitat climàtica i baixa incidència sísmica. Unes condicions mediambientals en les quals, a priori, no semblaria necessari aplicar solucions d’una resistència tan superior com la de nostra MAXISPACE. No obstant això, l’altura lliure requerida per a aquest edifici, el valor del projecte i l’enorme precisió amb la qual ha de tractar-se cada petit detall, sí que precisen de les propietats específiques que només MAXISPACE ofereix en el mercat.

Vall contribueix en el projecte ITER amb la seva nau MAXISPACE

Peça arquitectònica de llarga durada

La seva força i la seva resistència suportaran qualsevol tipus d’activitat, dins d’una estructura absolutament diàfana. I proveiran de la màxima seguretat a les persones i els materials que ho transitin. La seva perdurabilitat, a més, la converteix en una peça arquitectònica de llarga durada, que acompanyarà al projecte ITER tots els anys que sigui necessari.

Tot això, per descomptat, amb els avantatges de les naus industrials desmuntables VALL: uns acabats d’alta qualitat, un fàcil manteniment, un cost assequible, un gran respecte mediambiental, i la possibilitat de desmuntar-la i traslladar-la a un altre lloc, si fos necessari en alguna de les delicades fases de construcció i posada en marxa, que vindran durant els pròxims anys.

Vall proyecto ITER con nave Maxispace