1 enero, 2019 Vall

Espais per a emmagatzematge

Sabies que una bona gestió dels espais logístics i d’emmagatzematge pot reflectir-se en la teva facturació i en les despeses d’explotació de la teva empresa? Una primera expansió de l’espai físic útil pot suposar un pas molt gran cap a una major expansió del teu negoci.

Els nous ritmes de treball i de vida imposats per un nou mercat global i en potència estan canviant la nostra manera de fer les coses i així ho fan saber prestigiosos analistes. Des de fa unes dècades, amb l’arribada massiva de les noves tecnologies, les empreses han hagut de desplegar el seu enginy per adaptar-se a les demandes del comerç en observar com el seu volum de treball creixia cada vegada més.

Gràcies a les noves vies de comunicació i distribució, el consum, i per tant la tasca de les empreses, s’ha accelerat i s’ha incrementat, en la majoria dels casos, la necessitat d’adoptar un pla de stocktaking per satisfer les demandes dels clients. Al ritme que les grans multinacionals expandien el seu negoci es va fer latent la necessitat d’adoptar aquests plans també per a la petita i mitjana empresa que, encara que no ho sembli, contribueixen fins i tot més al rendiment òptim del mercat.

Aquestes noves dinàmiques han fet que tot producte, sigui quin sigui, sigui susceptible de ser emmagatzemat i, per tant, de tenir un bon pla d’estoc. No obstant això, el que la majoria de la gent desconeix és que per construir un bon pla d’estoc, és a dir, d’emmagatzematge, primer cal tenir espai o, a falta d’aquest, fer-ne.

De fet, està demostrat que mantenir l’ordre visual influeix directament en l’ordre mental i que un bon pla de logística afavoreix enormement el funcionament i rendiment del treball. Però no sempre disposem de recursos per organitzar-nos com voldríem.

En aquest sentit, existeixen dues solucions: o buidar un espai que ja tenim, o cobrir-lo. Entre els avantatges de fer front a l’emmagatzematge d’estoc en terrenys coberts enfront dels descoberts hi ha: un major control, preservació de qualitat i rendiment del teu producte. Amb aquestes solucions d’espai cobert pots tenir el control de les variables que poden afectar l’estoc del teu producte com ara la ventilació, la temperatura, la humitat, la il·luminació, etc. Hi ha diverses formes de crear aquests espais coberts específics per a emmagatzematge que van des del maó fins al ciment, però atesa l’eficiència i l’efectivitat necessària en un mercat sempre canviant, des de fa tres dècades les cobertures amb materials com són l’alumini, l’acer, o les lones especialitzades fan possible una millora òptima de les condicions d’emmagatzematge abaratint-ne els costos i incrementant-ne la seguretat i el rendiment.

Empreses com Vall han estat des d’aquest creixement dels ritmes del mercat donant suport i cobrint les necessitats d’espai de petites, mitjanes i grans empreses perquè poguessin fer factible la seva expansió.